Skolerenoveringer fortsætter i København
Politik | Af Torben Jastram |
Mere end 600 millioner kroner er afsat på næste års budget til fortsat renovering af hovedstadens folkeskoler.
Alle partier i Københavns Borgerrepræsentation undtagen Enhedslisten er netop blevet enige om byens budget for 2016.
Budgettet tager blandt andet højde for en fortsættelse af den ambitiøse plan om at få alle kommunens 70 skoler totalrenoveret og sikre, at børnene har tidssvarende rammer til læring og bevægelse.
Arbejdet er allerede i gang eller afsluttet på 35 skoler, og næste år er der afsat 641 millioner kroner til at gå i gang med yderligere fem skoler, nemlig Amager Fælled Skole, Peder Lykke Skole, Lykkebo Skole, Rødkilde Skole og den fredede Skolen ved Sundet. Sidstnævnte får i samme ombæring nyt fritidstilbud samt køkkenfaciliteter, så skolens børn ligesom resten af Københavns børn kan få adgang til billig og sund mad i madordningen Eat.
Flere nye p-pladser
Et afgørende element i budgettet er en parkeringspakke, der samlet set kan sikre op mod 4.000 p-pladser til københavnerne.
Pladserne findes blandt andet ved, at der indføres betalingsparkering i områder, hvor der i dag er overbelægning, og at prisen for pendler-parkering sættes op, også aften og nat. Samtidig vil der blive åbnet op for beboerparkering ved en lang række kommunale institutioner.
Der vil blive sat gang i at bygge og anskaffe nye P-huse - i første omgang på Østerbro og i Indre by. Der indføres også fra 2017 en ny, mere fleksibel og grøn beboerlicens, så københavnere med miljøvenlige biler skal betale mindre for en beboerlicens.
Penge til vejnettet
Budgettet indeholder en massiv investering i at vedligeholde og reparere byens veje. I alt afsættes 180 millioner kroner til at renovere nedslidte broer, veje og vejbrønde, bl.a. Valby Langgade og Frederikssundsvej, heraf 46,8 mio. kroner til at genoprette cykelstier og fortove. Der er også investeringer i nye, grønne supercykelstier.
Endelig indeholder budgettet massive investeringer i de to udsatte boligområder Tingbjerg og Urbanplanen, der skal løftes til mere åbne og levende områder.