Energirenovering er hot
Erhverv | Af Torben Jastram |
Fuldt hus til morgenseminar om energirenovering på toppen af Dansk Byggeri.
Building Green varmede forleden op til efterårets bæredygtige begivenhed med morgenseminar om energirenovering.
- Mængden af tilmeldinger har været helt overvældende, og det har været fantastisk spændende at opleve både oplæggene fra talerne, men også den efterfølgende debat om energirenovering og de udfordringer og muligheder, som arkitekterne står med. Energirenovering er et højaktuelt emne, som kommer til at fylde meget i den kommende tid - også på messen til oktober oktober, sagde senior projektleder Mette Grydehøj Post fra Building Green.
Fremtidsperspektiv
Morgenseminarets hovedtaler var Signe Kongebro, der er partner i Henning Larsen Architects og leder af tegnestuens bæredygtighedsafdeling.
Hun forklarede blandt andet om de principper, som Henning Larsen Architects skal renovere den historiske Bellahøj-bebyggelse i København efter.
Ud over Signe Kongebro deltog Bygherreforeningens projektchef Graves Simonsen med et oplæg om de økonomiske vilkår, som møder bygherrerne i forhold til energirenovering:
- Det afgørende er, at der skabes de rette incitamenter og bl.a. bliver klarhed over, hvordan man kan give sikkerhed for investeringerne. Blandt de værktøjer, som kan bruges, er ikke kun totaløkonomiske betragtninger, men også inddragelse af perspektiver såsom værdiskabelse i bred forstand, bæredygtighed og arkitektonisk kvalitet, lød det fra Graves Simonsen.
Bæredygtige materialer
Morgenseminarets tredje oplægsholder var adm. direktør Niels-Jørgen Pallesen fra producenten Xella, som bl.a. har udviklet den Cradle-to-Cradle- og Nature Plus-certificerede byggeblok Ytong Energy+ og Ytong Multipor-pladen.
- Vi tror i høj grad på, at der er en stor fremtid i at producere effektive og bæredygtige produkter, som kan være med til ikke kun at nedsætte energiforbruget, men også forbedre byggeriets miljømæssige fodaftryk. Et produkt som f.eks. Multipor laves på basis af rene uorganiske naturmaterialer som kalk, sand og vand, hvilket medfører store indeklimamæssige fordele, fordi Multipor-pladerne giver diffusionsåbne isoleringsløsninger uden risiko for fugtproblemer og skimmel, forklarede Niels-Jørgen Pallesen.