C.F. Møller og Scandi Bygs nye boligkoncept: "Gør det muligt at bygge alment inden for rammebeløbet"
Arkitektur | Af kej |
Arkitektvirksomhed og modulbygger er gået sammen om at udbrede mere prisbilligt boligbyggeri med et lavt klimaaftryk til både private investorer og almene boligselskaber.
C.F. Møller og Scandi Byg har udviklet et nyt boligkoncept kaldet Value Living, som er boliger, der kombinerer attraktiv arkitektur, økonomisk tilgængelighed og et lavt CO2-aftryk, lyder det fra Flemming Dalgaard, salgsdirektør i Scandi Byg:
- Det almene boligbyggeri har længe været udfordret af forskellige faktorer, og generelt er det blevet sværere at bygge inden for rammebeløbet. Med vores nye boligkoncept gør vi det muligt at bygge inden for rammebeløbet til almene boliger, som samtidig har et lavt klimaaftryk.
Læs også: Ny karré: Godt samarbejde giver fællesskab til Østerbro-område
Han fortæller videre, at modulsystemet består af basismoduler, der kan kombineres på kryds og tværs og dermed skabe arkitekttegnede løsninger til konkurrencedygtige priser:
- Boligerne er desuden udarbejdet, så de kan certificeres med Svanemærket, og ud fra tidligere gennemførte projekter har vi beregnet, at vores byggesystem alene kan bidrage med op til 48 % i DGNB-point - afhængigt af aftalen med bygherre kan vi bidrage med endnu flere point.
Fokus på trivsel og miljø
Value Living-boligerne er tiltænkt etagebyggerier på op til tre etager og rækkehuse i to plan. Boligerne bygges som modulbyggeri i træ på Scandi Bygs fabrik i Løgstør:
- God og holdbar arkitektur er ikke kun for dem, der har mange ressourcer. Det skal være for alle.

- Vi har bygget konceptet op med fokus på menneskers trivsel og miljø samt arbejdet med, hvordan vi kunne lave et basismodul, som kan tilpasses den enkelte grund og bygherres ønsker og behov, men samtidig holde prisen nede, så alle kan være med, forklarer afdelingschef hos C.F. Møller i Aalborg, Søren Tortzen.
Visionært blik - effektivt og økonomisk byggeri
Ifølge Flemming Dalgaard får boligerne et CO2-aftryk på ned til blot 5,5 kg CO2-ækv./m2/år, hvilket er under den forventede grænseværdi i bygningsreglementet i 2029:
- I Scandi Byg har vi udarbejdet en regnemodel for vores moduler i programmet LCAbyg 5.0, hvor vi hurtigt kan beregne livscyklusvurderinger af vores byggerier og faktisk er i stand til at levere meget detaljerede beregninger allerede i de tidlige faser. Med dette kan vi levere vores boliger med lavt CO2-aftryk på helt ned mod 5,5 kg CO2-ækv./m2/år, hvilket bl.a. skyldes vores præfabrikerede byggemetode, og at boligerne opføres i certificeret træ.
Læs også: Få arkitektur på hjernen - Arkitekturens Dag nærmer sig
Søren Tortzen supplerer:
- Ved at slå os sammen, udnytter vi styrkerne fra arkitektens visionære blik og producentens erfaring med at bygge effektivt og økonomisk, så vi kan skabe et koncept med tilgængelige og holdbare boliger, hvor vi arbejder ud fra et større fokus på fremtidens klima.