Nu dropper byggebranchen egne regneark og griber ud efter digitalt værktøj
Sponseret af Chisa |
Den danske softwarevirksomhed CHISA oplever i årets første måneder et løft i interessen for virksomhedens digitale værktøj til styring af byggeprojekter - CHISA Project.
- I år er vi kommet langt bedre fra start end nogensinde før i firmaets historie. Vi har fået mange nye brugere på og entreprenørernes efterspørgsel efter en gratis demonstration af produktet er stærkt stigende, fortæller CHISAs administrerende direktør, Claus Navntoft.
Han tiltrådte i begyndelsen af året og kan glæde sig over stigende efterspørgsel efter virksomhedens produkt, som optimerer økonomistyring og dokumentation for bygge- og anlægsbranchens aktører.
Mindre sårbar organisation
Byggeprojekter genererer en stor mængde data, som traditionelt håndteres manuelt og ofte arkiveres decentralt. Det kan administrationsmæssigt være ret så tidskrævende at finde frem til nødvendige informationer og mange gange fra flere forskellige platforme med inkompatible data.
Når budget, påløben økonomi og sagens dokumentation skal findes forskellige steder, er det ofte en opgave i sig selv at finde frem til sagens akter. Der spildes megen tid, og ofte spildes tiden flere gange når man leder efter de samme ting om og om igen igennem et projekts levetid.
Foruden økonomisk overblik og integration til kundens bagvedliggende økonomisystem, som sikrer tidstro regnskabsdata til direkte sammenligning med projektbudgettet, så samler CHISA Project al nødvendig og projektspecifik information som kontrakter, aftalesedler, garantier, forsikringer, dialoger, fakturaer og alle de filer, man ønsker. Og med et ensartet genkendeligt dashboard på en online platform, som flere kan tilgå på samme tid, forbedres arbejdsgangene både i skurvogn og på kontorgangene. CHISA Project skaber større overblik over den enkelte byggesag for alle involverede og er med til at gøre den enkelte virksomhed mindre sårbar, da alt projektspecifikt materiale er samlet ét sted og let kan tilgås - også i fremtiden.
- Når der er indkaldelse til et eller fem års gennemgang, så ligger dokumentationen samlet ét sted. Tidligere kunne det være et kæmpestort detektivarbejde for virksomhederne at finde ud af, hvad der var aftalt, hvis projektchefen ikke længere var ansat eller optaget med andre opgaver. Nu er det en platform, som alle kan tilgå hver for sig, fortæller den ny adm. direktør
Dropper egne regneark
Softwarevirksomheden CHISA kom på markedet med sin platform CHISA Project tilbage i efteråret 2016. Den var resultatet af et udviklingsarbejde i samarbejde med de kommende brugere, entreprenørerne, og værktøjet afløste i praksis meget forskellige systemer og regneark, som virksomheder og enkeltpersoner havde udviklet. Værktøjet samlede i stedet al kommunikation i forbindelse med byggeprojekter i én database.

- Det et meget få af de nuværende kunder, som vælger at gå tilbage til regnearket igen, når de først har investeret i CHISA Project og er kommet i gang. Så finder de ud af, hvor stor hjælp det er i hverdagen, og hvor mange ressourcer, det frigiver i organisationen, fortæller Claus Navntoft.
- De første kunder tilbage fra efteråret 2016 er stadig kunder, og vi oplever stort set kun glade kunder, siger han.
Når folk skifter job i byggebranchen, så ønsker de ofte at have værktøjet med til den nye virksomhed, så mund-til-mund-metoden har også været med til at udbrede værktøjet.
I dag håndterer platformen CHISA Project årligt byggesager for samlet 30 mia. kroner.
Proppen af ketchup-flasken
Den ny adm. direktør benyttede selv det digitale værktøj i sit tidligere job og var begejstret for det overblik, som værktøjet gav ham.
Han erkender, at det næppe kan være hans egen ansættelse i Chisa, der i løbet af de senere måneder har løftet interessen for virksomhedens digitale værktøj, da de fleste kunder har et noget længere tilløb, før de går ind en omlægning af rutinerne i byggeprojekter. Claus Navntoft tolker i stedet, at byggebranchen er blevet mere klar til at bruge digitale værktøjer end tidligere - proppen er omsider hoppet af ketchup-flasken.
- Mange virksomheder i byggebranchen har eksisteret i mange år og er dygtige, og så kan det være svært at se, hvorfor de skal bruge tid og kræfter på at skifte over til noget andet. Men der er blevet større vilje hos virksomhederne til at høre om vores produkt, og flere synes, at det er blevet tid til at ruste sig til fremtidens digitaliseringskrav, siger adm. direktør Claus Navntoft.