Pihl Koncernen henter ‘én af de mest erfarne profiler inden for grønt byggeri’

Ninette Mahler Alto tiltræder som ny bæredygtighedschef i Pihl Koncernen og skal fortsætte gennemførslen af entreprenørkoncernens grønne strategi.
Ninette Mahler Alto er tiltrådt den nyoprettede stilling, som bæredygtighedschef i Pihl Koncernen den 1. marts.
Ninette Mahler Alto er tiltrådt den nyoprettede stilling, som bæredygtighedschef i Pihl Koncernen den 1. marts.

Hans Anker Nielsen, adm. direktør for Pihl Koncernen, der består af entreprenørselskaberne LM Byg, Pihl & Søn og BNS, kalder Ninette Mahler Alto ‘én af de mest markante grønne profiler i byggeriet’ og fortæller, at hun bliver en vigtig brik for at nå koncernens målsætninger:

– Der er et stort uforløst potentiale i byggebranchen for at styrke den grønne innovation, og det er en hjørnesten i vores strategi er være på forkant med bæredygtige løsninger i byggeriet. Vi vil hellere handle end tale om grønne hensigter, hvorfor ansættelsen af Ninette – som én af branchens mest erfarne og kompetente profiler – er endnu et afgørende tiltag for, at vi når vores målsætninger, siger han.

Bæredygtighedsstrategier, certificeringer og genanvendelse

Ninette Mahler Alto kommer fra en stilling som markedschef for bæredygtighed hos Norconsult, har været teknisk direktør for bæredygtighed og CSR hos MT Højgaard samt kvalitetschef for forretningsoptimering i DS Certificering.

De sidste 10 år har hun særligt haft fokus på bæredygtighed og blandt andet udviklet bæredygtighedsstrategier, certificeringer og koncepter for genanvendelse.

Desuden har hun stor praktisk erfaring fra adskillige certificerede byggerier og er én af initiativtagerne bag platformen bygcirkulaert.dk.

Grøn innovation skal integreres

Pihl Koncernen er allerede i gang med nogle af de mest markante grønne byggeprojekter så som Danmarks største træbyggeri på Marmormolen. Men for den nye chef handler det ikke kun om de store prestigeprojekter.

– Det bliver min opgave at sikre, at klimavenlig innovation bliver integreret i alle processer – både gennem certificeringer, men bestemt også gennem Best Practice ude på byggepladserne. Jeg tror på en holistisk tilgang til bæredygtighed, hvor en gennemtænkt byggeproces har stor betydning for spild og CO2-aftryk. En vigtig opgave bliver desuden at klæde vores nøglemedarbejdere på til at rådgive kunderne på bedste vis, siger Ninette Mahler Alto, der tidligere har siddet i bestyrelsen i Green Building Council Denmark.

Relateret indhold