Del kursus:
Modul A: Tirsdag den 26. januar – torsdag den 28. januar 2021, kl. 8.30-16.30
Modul B: Tirsdag den 9. marts – torsdag den 11. marts 2021, kl. 8.30-16.30
Formål
En meget hård konkurrencesituation – kombineret med Bygningsreglementets krav til lavt energiforbrug – stiller ekstra store krav til medarbejdernes kundskaber, og det gælder både inden for rådgivnings-, udførelses- og forvaltningsområdet.
En sagsbehandler kan naturligvis uddannes i jobbet, men det er en langsommelig og besværlig proces, der lægger beslag på firmaets øvrige og ofte travle medarbejdere – og så opstår undertiden unødvendige og meget bekostelige fejl.
Indhold
Kurset giver en komplet sammenhængende basalviden i faget ventilation, så deltagerne eventuelt i forbindelse med yderligere specialkurser samt intern uddannelse kan blive dygtige og effektive sagsbehandlere.
Kurset veksler mellem indlæring gennem forelæsninger, diskussioner og opgaveregning. Det er sammensat af to moduler af tre dages varighed hver. Programmet er udformet således, at der er en kontinuerlig linie for alle seks dage i begge moduler, men det vil være muligt at deltage i de enkelte moduler, hvis der er plads. Kursister, der følger alle moduler, har imidlertid fortrinsret.
Kursusdeltagere vil i løbet af kurset opnå:
Udtalelser fra tidligere deltagere
“God introduktion til grundlæggende begreber og løsninger”. Benny Jensen, Produktionstekniker, Scanpipes A/S
“Super godt kursus – virkelig dygtig undervisning og har fået en dybere forståelse af emnet”. Tina Borch, Intern daglig leder, Systemair A/S
Modul A: Indeklima, dimensioneringsgrundlag og luftbevægelser
Termisk, atmosfærisk og akustisk indeklima; Klimaanalyse; Helhedsorienteret projektering; Bygningsreg-lement og normer; Lufts tilstandsændring og “IX- Diagrammet” samt bestemmelse af volumenstrømme; Ventilationssystemer; Luftstrømninger i rum, inkl. naturlig/hybrid ventilation; Armaturer; Punktudsugning.
Modul B: Projektering, installation og drift
Projekteringsgrundlag; Kanalsystemet; Dimensionering af komponenter; Ventilatorer, pumper og motorer; Støj i ventilationsanlæg; Energiforbrug; Livscyklusbaseret projektering (LCC/LCA); Anlægs- og driftsøkonomi; Måling på ventilationsanlæg; Automatik, regulering, indregulering; Driftsinstruktion, vedligehold og kvalitetskontrol.
Målgruppe og forudsætninger
Deltagerne i kurset forventes at have en almen teknisk viden, der f.eks. kan være erhvervet gennem en ingeniøruddannelse, eller for tekniske assistenters vedkommende, gennem nogle års relevant arbejde i branchen.
Erhverv Salget til Søren Enggaard A/S indbringer kapital, som skal indgå i Region Nordjyllands medfinansieringen af det ny universitetshospital i Aalborg Øst.
Byggeri Femern: Hver fjerde anlægskrone skal i danske lommer
Andet 184 meter skorsten skal klippes ned
Erhverv Bravida Danmark A/S har indgået aftale om at overtage det Odense-baserede firma FIBERkom med speciale installation af fiberoptiske netværker.
Containex Container-Handelsgesellschaft M.B.H. Fleksibel plads til alt på din byggeplads
Mercedes Mercedes leverer eSprintere til et elbil-marked i vækst
Byggeri Balders første projekt i Høje-Taastrup færdigt
Materialer Europas skove vokser hurtigere end hugsten
Arbejdsmarked Femern-tunnellen: Tre covid-19 test ugentligt på Danmarks største byggeplads
Arkitektur København på tegnebrættet
Renovering Efter en ordentlig overhaling skal to ældre bygninger i Hvidovre danne ramme om hverdagen for 180 vuggestue- og børnehavebørn samt 40 medarbejdere.
Byggeri Femern-tunnel: Ramning af 1400 meter spuns begyndte mandag
Energi Online vidensuge om grøn omstilling, byggeri, data og energi