Videnscenter i verdensklasse indvies i dag
Byggeri | Af Torben Jastram |
Dronningen åbner i dag det nybyggede forskningscenter til Danish Meat Research Institute på Teknologisk Institut i Taastrup.
Det nye forskningscenter til Danish Meat Research Institute (DMRI) skal bruges til udvikling af løsninger til den internationale kødindustri.
- Byggeriet cementerer vores stilling som verdens største og internationalt førende videncenter inden for forskning og innovation i kød og kødprodukter, og med de nye faciliteter kommer vores forskning og udvikling op i et endnu højere gear mod ny teknologi, nye produkter og nye markeder, siger adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut.
C.F. Møller, C.F. Møller Landscape og ingeniørfirmaet Moe står bag projektet. Bygherren er Teknologisk Institut, og projektet er færdiggjort af Enemærke & Petersen efter at være påbegyndt af Pihl.
Fra 1970'erne
Teknologisk Institut er tegnet af arkitekt Vilhelm Wohlert i 1970'erne. Komplekset er udlagt som en spiralform i et grønt bearbejdet landskab. Heri ligger de enkelte institutter i enkelt og knapt formsprog med røde mursten og synlige betonbjælker over vinduerne.
Det nye byggeri indføjer sig i sammenhængen med samme enkle formsprog, men tvister det samtidig i en mere moderne retning ved blandt andet at bruge mønstermurværk, gennemgående vinduesbånd og karnapper.
Byggeriet på 6.600 kvadratmeter huser ca. 120 medarbejdere fra DMRI, og indeholder et forsøgsslagteri med tilhørende koge- og rygefaciliteter, topmoderne mikrobiologiske og kemiske laboratorier (herunder laboratoriefaciliteter til forskning i forekomst af sygdomsfremkaldende bakterier i kødproduktion), integreret robotværksted, samt kontorer og mødefaciliteter.
Kig til værksteder
Et stort atrium faciliterer udadvendte og åbne samarbejdsformer på tværs af organisationen, og kunderne bliver allerede ved ankomsten præsenteret for, hvad virksomheden beskæftiger sig med, gennem glaspartier i foyeren med kig til værksteder og kontorarealer.
- I fremtiden kommer fødevaresikkerheden endnu mere i fokus. Og det er afgørende, at vi i Danmark sætter turbo på udviklingen af nye, sundere og velsmagende produkter, samtidig med at vi hele tiden udvikler nye effektive og bæredygtige produktionsmetoder med ny viden og ny teknologi. Med klodens stigende befolkning og udsyn til mangel på ernæringsrigtigt protein, er det for eksempel vigtigt, at råvarerne udnyttes optimalt. Det er vi med vores nye højteknologiske faciliteter godt rustet til at være spydspids i, siger direktør Lars Hinrichsen, DMRI.