Erhvervsakademierne har rekordoptag

Regeringens og erhvervslivets budskab til de unge om at søge uddannelser, der giver beskæftigelse, har virket. Erhvervsakademierne har aldrig haft flere ansøgere og øger i år optaget med 9,5%.
Årets optag på de ni erhvervsakademier er øget til ialt 10.568 studerende. Foto: Colourbox.
Årets optag på de ni erhvervsakademier er øget til ialt 10.568 studerende. Foto: Colourbox.

Unge mennesker landet over kan i dag glæde sig over, at de er kommet ind på en videregående uddannelse.

Mange flere end tidligere har valgt erhvervsakademierne som førsteprioritet, og langt hovedparten af dem er kommet ind på deres ønskeuddannelse.

Formand for Danske Erhvervsakademiers bestyrelse, Johanne Gregersen, glæder sig over endnu et år med rekordoptag.

– Det er glædeligt for både væksten og beskæftigelsen i det danske samfund, at så mange unge igen i år er søgt til erhvervsakademierne. Vores uddannelser er praksisnære og erhvervsrettede, og vi udvikler dem i samarbejde med dem, der skal aftage dimittenderne. Fordi vores studerende kommer i praktik i rigtige virksomheder, har de en stor fordel på arbejdsmarkedet, siger hun.

Optag øget 10 pct.

Arbejdsgiverne værdsætter sektorens dimittender. En undersøgelse fra tænketanklen DEA har netop dokumenteret, at erhvervsakademierne skaber de bedste beskæftigelsesmuligheder og den bedste lønudvikling for sine dimittender i hele uddannelses- og undervisningssektoren.

Årets optag på de ni erhvervsakademier er øget med 9,5 procent , hvilket bringer det op på 10.568 studerende. Og der er stadig enkelte ledige pladser.

Dermed fortsætter erhvervsakademierne den ubrudte vækst, som siden 2006 har betydet en fordobling af erhvervsakademiernes optag.

– Erhvervsakademierne har siden deres etablering haft blikket rettet mod at skabe vækst. Vi har lagt mange kræfter i at skabe de rammer, som gør, at vi kan håndtere et stort meroptag hvert år, uden at gå på kompromis med hverken kvaliteten eller mængden af undervisningen. Vi forventer, at sektoren vil vokse yderligere, og derfor bliver der sat nye byggerier i gang over hele landet, siger formand for rektorkollegiet, Niels Egelund.

Relateret indhold