NCC fyrer polsk underleverandør

Polske Wrobis har tilsyneladende ikke udbetalt løn til sine 60 ansatte under arbejde for NCC på Amager-projekt.
Københavns Kommune vil ikke acceptere social dumping, fastslår Frank Jensen. Foto: Steen Brogaard.
Københavns Kommune vil ikke acceptere social dumping, fastslår Frank Jensen. Foto: Steen Brogaard.

NCC har fået nok af den polske underleverandør Wrobis, og smidt virksomheden på porten. Årsagen er ifølge avisen.dk, at Wrobis ikke har udbetalt løn til omkring 60 polske ansatte, der har været beskæftiget med støbearbejde i forbindelse med opførelsen af Bjarke Ingels-projektet Amager Bakke. Det er et flere milliarder kroner stort projekt, som omfatter et forbrændingsanlæg med en skibakke på taget.

Wrobis har de seneste otte måneder været en del af byggeriet, men har altså ikke udbetalt løn efter reglerne. Der er også problemer med udbetaling af pension, feriepenge og helligdagstillæg.

Københavns Kommune er sammen med et par omegnskommuner bygherrer på projektet, og der er fra start stillet faste krav om ordentlige løn- og arbejdsforhold.

Kædeansvar virker

Derfor er overborgmester Frank Jensen ikke overraskende godt tilfreds med, at NCC har droppet den polske underentreprenør.

– Wrobis er et godt eksempel på, at kædeansvar virker. Vi vil ikke acceptere social dumping i Københavns Kommune – heller ikke i de selskaber, som vi er medejere af. Det er noget værre svineri, siger han til avisen.dk.

Relateret indhold