Pensionsselskab investerer stort i plejehjem og seniorboliger

Vil være en langsigtet partner for kommunerne, der kan supplere deres tilbud til de ældre borgere med moderne senior- og plejeboliger.
Pensionsselskabet Sampension investerer trecifrede millionbeløb i ældre- og plejeboliger de kommende år Her Lærkebo med 51 seniorboliger i Frederikssund. Foto: Jonathan Weimar.
Pensionsselskabet Sampension investerer trecifrede millionbeløb i ældre- og plejeboliger de kommende år Her Lærkebo med 51 seniorboliger i Frederikssund. Foto: Jonathan Weimar.

Behovet for boliger målrettet de ældre medborgere er stærkt stigende. Det gør området til et attraktivt område for bl.a. pensionsselskaber, der har store ejendomsporteføljer blandt investeringerne. Aktuelt har Sampension således investeret et trecifret millionbeløb i seniorboliger i Frederikssund og et friplejehjem i Valby.

Begge projekter er udviklet af Scandinavian Property Development (SPD) og begge er etableret med vægt på bæredygtighed og forventes at blive DGNB-guldcertificeret.

– Vi ser det som en attraktiv investeringsmulighed i to moderne ejendomme inden for senior- og plejeboligsegmentet, som er kendetegnet ved begrænset udbud og en stigende efterspørgsel blandt lejere, forklarer Henrik Olejasz Larsen, der er investeringsdirektør i Sampension.

Stigende behov for ældreboliger

Efterspørgslen på senior- og plejeboliger drives i høj grad af den demografiske udvikling. Danmarks Statistik forventer, at andelen af befolkningen over 65 år vil stige med næsten 20 pct. frem til 2030, mens andelen af personer over 80 år vil stige med næsten 60 pct.

– Med SPD har vi en ideel samarbejdspartner med en stor, veldokumenteret erfaring inden for boliger til seniorer og ældre. De har et godt samarbejde med kommunerne og de private operatører, og stort fokus på bæredygtighed med DGNB-guld-certificeringer af flere af byggerier, siger Henrik Olejasz Larsen.

Første fase: boliger for 1. mia. kr. – og flere følger

Sampension har en samarbejdsaftale med SPD om at udvikle for 1. mia. kroner pleje- og seniorboliger. I en første fase af aftalen.

– Sammen med SPD ser vi os som en meget erfaren og langsigtet partner for kommunerne, når det gælder om at supplere deres tilbud til de ældre borgere med moderne senior- og plejeboliger, siger Henrik Olejasz Larsen.

Plejehjemmet i Valby rummer 66 friplejeboliger. Det er etableret i en tidligere industriejendom ved Grønttorvet, der er under renovering

Driften skal varetages af Danske Diakonhjem, der med mere end 60 selvejende plejehjem og friplejehjem er Danmarks største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.

Byggeriet i Frederikssund hedder Lærkebo og består af 51 seniorboliger fordelt på to etagebygninger med central beliggenhed i Frederikssund.

Boligerne opføres i høj kvalitet og vil appellere til en bred målgruppe af seniorer fra området, som ønsker en mindre lejebolig centralt i byen.

Sampension-fællesskabet, bestående af Sampension Liv, Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, Arkitekternes Pensions kasse og ISP Pension,

Relateret indhold