Entreprenør tredobler bundlinjen ved at bygge udenom
Byggeri | Af Anders Melchiorsen |
En byggemetode, der minimerer fødevarevirksomhedernes nedetid, har tredoblet bundlinjen hos en midtjysk entreprenør.
En udvidelse på 3900 kvadratmeter til fødevareproducenten Carlettis produktionsbygninger i 2017 lukkede et regnskabsår, der mere end tredoblede entreprenørvirksomheden Bygmesterens bundlinje. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
Virksomheden har brugt en byggemetode, som sparer producenterne for nedetid i byggeperioden, og det har givet virksomheden blod på tanden til at sætte fuldt fokus på byggeri af produktionsmiljøer til fødevareindustrien.
Bygger udenom
- Det er egentlig simpelt. Jeg har jo bare flyttet fokus fra byggeriet over på bygherrens behov. Minimale forstyrrelser af produktionen mens vi bygger er hele omdrejningspunktet og præmissen for samarbejdet med vores fødevarekunder, siger indehaver Jonas Madsen, Bygmesteren.
Ud over minimal nedetid i byggeperioden giver Bygmesterens byggemetode også mulighed for at bruge eksisterende el-installationer. Det sparer, ifølge virksomheden, både tid og penge i projektet.
- Byggeri til fødevareproduktion er lidt af en niche. Vores byggeprojekter med fødevarevirksomheder som OK Snacks og Carletti i 2017 har vist, at der er plads til en ny spiller på markedet, der har fuldt fokus på at minimere nedetid, siger Jonas Madsen.
Hos Carletti har man været glade for Bygmesterens måde at bygge på.
- Uden det skulle vi have bygget nyt et andet sted og have flyttet maskinerne. På den her måde kunne vi holde maskinerne kørende under byggeriet, siger Kent Egsgaard, der er teknisk chef i Carletti.